OPHEFFINGSUITVERKOOP >

De inductie kookplaat met geïntegreerde afzuigunit.

Op dit moment zijn er veel klanten die een kookplaat met geïntegreerde afzuigunit in hun keuken overwegen in te bouwen. (vooral bekend van het merk Bora) Het grote voordeel van dit apparaat is dat je geen last meer hebt van een afzuigkap boven de kookplaat.

De basis van het functioneren is dat geur moleculen “zwaarder” zijn waardoor deze naar de afzuigunit van een dergelijke kookplaat kunnen worden getrokken.

In een appartement, of vergelijkbare situaties, waar een afvoer bij een normale afzuigkap niet kan of mag worden aangelegd is het zeker een te overwegen optie. Ook is bijvoorbeeld een opstelling van de kookplaat voor een raam mogelijk. De toegepaste inductie techniek verschilt nogal bij de verschillende merken. Wij adviseren daarom te kiezen voor een kook – afzuig unit van een merk als Novy of NEFF.

Ook passen wij vaak een plafond unit toe die zowel als inbouw model (met aansluiting op afvoer naar buiten of recirculatie via speciale koolstofunit). Deze is ook leverbaar als fraaie designkap (dan alleen als recirculatie). Deze wordt op een hoogte van ca. 200 cm vanaf de vloer, of hoger geplaatst, en meestal ingebouwd in een koof.

Het nadeel van een plafond unit afzuigkap is dat de keukenzaak er meer werk aan heeft qua voorbereiding. Misschien is dit een reden voor andere keuken adviseurs om deze niet te promoten!? Wij hebben veel ervaring en hebben al talloze oplossingen voor u bedacht…..

Wilt u zich goed laten informeren over welk afzuigsysteem het beste bij u en uw keuken past? Kom naar onze showroom en wij kunnen u alle leverbare systemen laten zien. Wij kunnen u dan adviseren welk systeem in uw situatie het beste toe te passen is.