OPHEFFINGSUITVERKOOP >

Onnodige inductie stress

Hoe is het toch mogelijk dat de consument zo snel is “bang gemaakt” in het geval van koken op gas of inductie? Neemt u van mij aan; koken op gas gaat nog zeker minimaal 20 jaar door! Niet voor nieuwbouw natuurlijk, maar zeker in bestaande situaties.

Ik kan nu stoer stellen dat, qua gebruik van energie, koken op inductie u 2x zoveel “kost” als op gas koken… (gebaseerd op bestaande situatie zonder zonnepanelen etc!) Echter als u weet dat op gas koken ca. € 40,- / jaar kost, voor een gemiddeld gezin, dan weet u nu ook wat u gaat betalen, qua energie, met het koken op inductie!

Wat zijn dan de voordelen van inductie….?

Gemakkelijker schoonmaken, beter regelbaar, minder kookdamp, minder CO2 uitstoot

In grove lijnen kun je stellen: hoe duurder de inductie plaat des te beter de techniek, des te hoger het vermogen en des te beter / gemakkelijker u kunt koken. Koopt u een goede kwaliteit inductie kookplaat koop dan ook goede pannen. De energie die wordt opgewekt kan een kwalitatief betere panbodem beter verwerken

Extra kosten: in uw meterkast moeten er minimaal 2 groepen aangebracht worden om de kookplaat te kunnen aansluiten. Neem deze kosten ook mee in het totale kostenplaatje. Een kwalitatief goede inductie kookplaat is te koop vanaf ca. € 1.000,- en een nieuwe pannenset heeft u voor ca. € 500,-

Als we dit dan gaan vergelijken met een goede kwaliteit gaskookplaat van ca. € 750,-

Allereerst, u kunt al uw pannen behouden, u heeft veel meer vermogen om iets goed aan te kunnen braden en u kunt dan ook nog echt wokken! Als u dan voor het prijs verschil t.o.v. inductie een fraaie combi steamer aanschaft durf ik te stellen dat u dat héél véél kookplezier gaat opleveren!

Koken in de combi steamer is de toekomst

Over 10 jaar is het net zo “gewoon” als koken op een kookplaat, met veel voordelen t.a.v. smaak, gemak en de kwaliteit van het eten! U heeft dan zelfs al genoeg aan een drie pit’s kookplaat! De kookplaat gebruikt u puur & alleen nog voor bakken & braden en het koken van pasta en soep of vergelijkbaar….

Mijn advies:

Koop een gaskookplaat als u in een bestaande situatie kiest voor een nieuwe keuken. Mocht u over een ruim budget beschikken…. koop dan ook een combi steamer en u kunt, zonder dat u daarvoor een keukenprins of prinses hoeft te zijn, de heerlijkste gerechten eenvoudig bereiden!

Twijfelt u nog steeds?

Koop een gaskookplaat van Pelgrim of ATAG! Zij staan er garant voor dat u nog zeker 10 jaar gas kunt blijven koken, zo niet, dan krijgt u van hun gratis* een inductie kookplaat en de kosten voor het vervangen zijn ook voor hun!

Wilt u toch nog steeds een inductie kookplaat? Natuurlijk verkoop ik u die ook graag, met dit artikel wil ik alleen zorgen dat u als consument beter bent geïnformeerd, het werkelijke verhaal kent, en u dan hopelijk juist hierdoor de juiste en goede keus voor uzelf gaat maken!

Dick Bloksma.

(alle hier genoemde bedragen zijn op basis van ervaring en alleen bedoeld als indicatie!)

(* informeer naar de bijbehorende voorwaarden!)